Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka w przygotowaniu zupa jarzynowa z porem w roli głównej.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1247
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3410
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1002
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1247
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3410
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1002
Składniki
Jarzyny obrać i umyć. Pokroić w sporą kostkę (ziemniaki, cebula), ćwierćplasterki (marchewka, pietruszka), słupki (seler) i krążki (por).
Na wrzątek wrzucić wszystkie jarzyny oprócz pora i dodać kostki. Gotować 15 minut. Dorzucić pora i gotować ok. 15 minut - tak, żeby por się nie rozgotował. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki. Można zagęścić 2-3 łyżkami kaszy manny.
Smacznego. :)