Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka w przygotowaniu zupa jarzynowa z porem w roli głównej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1108
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5655
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18127
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1108
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5655
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18127
Składniki
Jarzyny obrać i umyć. Pokroić w sporą kostkę (ziemniaki, cebula), ćwierćplasterki (marchewka, pietruszka), słupki (seler) i krążki (por).
Na wrzątek wrzucić wszystkie jarzyny oprócz pora i dodać kostki. Gotować 15 minut. Dorzucić pora i gotować ok. 15 minut - tak, żeby por się nie rozgotował. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki. Można zagęścić 2-3 łyżkami kaszy manny.
Smacznego. :)