Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka w przygotowaniu zupa jarzynowa z porem w roli głównej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3034
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3681
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 364
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3034
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3681
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 364
Składniki
Jarzyny obrać i umyć. Pokroić w sporą kostkę (ziemniaki, cebula), ćwierćplasterki (marchewka, pietruszka), słupki (seler) i krążki (por).
Na wrzątek wrzucić wszystkie jarzyny oprócz pora i dodać kostki. Gotować 15 minut. Dorzucić pora i gotować ok. 15 minut - tak, żeby por się nie rozgotował. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki. Można zagęścić 2-3 łyżkami kaszy manny.
Smacznego. :)