Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka w przygotowaniu zupa jarzynowa z porem w roli głównej.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 856
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1468
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 856
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1468
Składniki
Jarzyny obrać i umyć. Pokroić w sporą kostkę (ziemniaki, cebula), ćwierćplasterki (marchewka, pietruszka), słupki (seler) i krążki (por).
Na wrzątek wrzucić wszystkie jarzyny oprócz pora i dodać kostki. Gotować 15 minut. Dorzucić pora i gotować ok. 15 minut - tak, żeby por się nie rozgotował. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki. Można zagęścić 2-3 łyżkami kaszy manny.
Smacznego. :)