Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 497
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17877
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5773
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2937
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 497
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17877
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5773
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2937
Składniki
Mięso podsmażyć na maleńkiej ilości tłuszczu, NIE solić!
Przygotować wywar na włoszczyźnie ok 3l - zostawić 1-2 marchewki, kawałek selera i pietruszki do starcia na tarce. Kiedy warzywa będą lekko miękkie dodajemy mięso mielone, solimy ( ja dodałam jeszcze 2 kostki rosołowe, choć staram się ich unikać:)) i gotujemy.
W między czasie kroimy w pół talarki białe części pora i ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa. Dodać wszystko do wywaru i gotować do miękkości ok godzinki.
Pod koniec gotowania odlać trochę zupy do garnka i rozpuścić w nim serki topione. Dodać do zupy i jeszcze chwile gotować. Taka zupka bardzo dobrze smakuje z czosnkowymi grzankami ale i bez niczego również jest świetna:)
P.S. Przepraszam za jakość zdjęcia... :P