Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1128
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5831
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1212
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1128
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5831
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1212
Składniki
Mięso podsmażyć na maleńkiej ilości tłuszczu, NIE solić!
Przygotować wywar na włoszczyźnie ok 3l - zostawić 1-2 marchewki, kawałek selera i pietruszki do starcia na tarce. Kiedy warzywa będą lekko miękkie dodajemy mięso mielone, solimy ( ja dodałam jeszcze 2 kostki rosołowe, choć staram się ich unikać:)) i gotujemy.
W między czasie kroimy w pół talarki białe części pora i ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa. Dodać wszystko do wywaru i gotować do miękkości ok godzinki.
Pod koniec gotowania odlać trochę zupy do garnka i rozpuścić w nim serki topione. Dodać do zupy i jeszcze chwile gotować. Taka zupka bardzo dobrze smakuje z czosnkowymi grzankami ale i bez niczego również jest świetna:)
P.S. Przepraszam za jakość zdjęcia... :P