Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Iście syta zupa, z dodatkiem pysznego, indyczego mięsa połączonego z parmezanem. A ten smak, brązowych pieczarek, które aromatem dorównują grzybom leśnym, jest niesamowity. Polecamy część podsmażyć na maśle i udekorować nimi zupę.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7914
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13690
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7914
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13690
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy drobno pokrojone pory oraz przepuszczony przez praskę czosnek, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki, grzyby i smażymy jeszcze 5 min. Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy i wino, dokładnie łączymy, alkohol odparowujemy ( ok. 5 min ). Do całości dodajemy kaszę, zalewamy bulionem, gotujemy pod przykryciem do miękkości kaszy. W tym czasie przygotowujemy pulpety: Mięso łączymy z serem, bułką tartą, natką i koncentratem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki, które zapiekamy 15 min w temperaturze 190°C. Do zupy wkładamy pulpeciki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy od razu po przygotowaniu.