Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Iście syta zupa, z dodatkiem pysznego, indyczego mięsa połączonego z parmezanem. A ten smak, brązowych pieczarek, które aromatem dorównują grzybom leśnym, jest niesamowity. Polecamy część podsmażyć na maśle i udekorować nimi zupę.
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 840
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4908
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 840
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4908
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy drobno pokrojone pory oraz przepuszczony przez praskę czosnek, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki, grzyby i smażymy jeszcze 5 min. Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy i wino, dokładnie łączymy, alkohol odparowujemy ( ok. 5 min ). Do całości dodajemy kaszę, zalewamy bulionem, gotujemy pod przykryciem do miękkości kaszy. W tym czasie przygotowujemy pulpety: Mięso łączymy z serem, bułką tartą, natką i koncentratem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki, które zapiekamy 15 min w temperaturze 190°C. Do zupy wkładamy pulpeciki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
BARDZO SZYBKA ZUPA BURACZKOWA
Zupy
Zupa na pieczonych kościach
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupa z botwinki
Botwinka to jedna z moich ulubionych wiosennych zup..... Tym razem z ziemniak...
Odsłon: 81
BARDZO SZYBKA ZUPA BURACZKOWA
Dziś prosta i szybka w wykonaniu zupa buraczkowa dla większości królowa, jeśl...
Odsłon: 84