Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z porem, pieczarkami, serkiem topionym i smażonym filetem z kurczaka.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1714
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1714
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Pora oczyścić, umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i usmażyć. Do garnka wlać wodę, dodać kostki rosołowe i zagotować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, przyprawić i podsmażyć na oleju.
Por i pieczarki zblendować i dodać do wywaru. Następnie dodać usmażonego kurczaka. Serki topione zmiksować z 2 łyżkami wywaru porowego i wlać do garnka. Wszystko razem zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego