Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowo-pieczarkowa z kurczakiem

Zupa porowo-pieczarkowa z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 570

Dodano:

Odsłon: 407

Pyszna zupa z porem, pieczarkami, serkiem topionym i smażonym filetem z kurczaka.

Składniki

  • filet z kurczaka 1-1,2 kg
  • pory 2 sztuki
  • pieczarki 25-30 dkg
  • serki topione 4 sztuki
  • kostki rosołowe drobiowe 3 sztuki
  • woda 3-3,5 litra
  • masło 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pora oczyścić, umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.

  2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i usmażyć.
    Do garnka wlać wodę, dodać kostki rosołowe i zagotować.
    Filet z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, przyprawić i podsmażyć na oleju.

  3. Por i pieczarki zblendować i dodać do wywaru. Następnie dodać usmażonego kurczaka.
    Serki topione zmiksować z 2 łyżkami wywaru porowego i wlać do garnka.
    Wszystko razem zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń