Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z porem, pieczarkami, serkiem topionym i smażonym filetem z kurczaka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119406
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119406
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Pora oczyścić, umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i usmażyć. Do garnka wlać wodę, dodać kostki rosołowe i zagotować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, przyprawić i podsmażyć na oleju.
Por i pieczarki zblendować i dodać do wywaru. Następnie dodać usmażonego kurczaka. Serki topione zmiksować z 2 łyżkami wywaru porowego i wlać do garnka. Wszystko razem zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego