Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry sposób na wykorzystanie reszty kompotu i pozostałych w nim owoców
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Owoce pozbawiamy gniazd nasiennych, pestek itp. Wraz z resztą kompotu miksujemy na gładko. W zależności od tego jaką konsystencję zupy wolimy, możemy dodać trochę soku jabłkowego aby zupa była rzadsza.
Zupę podgrzewamy ale nie gotujemy i doprawiamy cukrem i cynamonem. Dodajemy słodką śmietankę. Zupa dobrze smakuje z makaronem w kształcie ryżu