Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo warzyw, aromatów , uzupełnione o mięsny dodatek sprawia ,że zupa jest sycąca i aromatyczna.
Garnek , nóż, deska do krojenia
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2484
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 147
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2484
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 147
Składniki
Łopatkę umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać , pokroić w piórka. Marchewkę, pietruszkę, seler korzeniowy obrać , pokroić w kostkę. Por obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę ,podsmażać aż się trochę zrumieni, dodać marchewkę, pietruszkę, seler, por , kapustę , smażyć.
Papryki, cukinię , seler naciowy , umyć pokroić w kostkę , dodać do smażących się warzyw, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, smażyć 5 minut, dodać mięso i całość smażyć jeszcze chwilę. Zalać 1,2 litra gorącej gotowanej wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, gotować do miękkości warzyw i mięsa około 35 minut. Gdy gotują się warzywa obrać ziemniaki, pokroić w kostkę , ugotować około 10 minut , dodać do gotującej się zupy.
Pod koniec gotowania dodać pokrojony ser topiony , gotować aż ser się rozpuści. Chwilę przed końcem gotowania doprawić pieprzem i majerankiem. Przed podaniem każdą porcję posypać świeżą pietruszką.