Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo warzyw, aromatów , uzupełnione o mięsny dodatek sprawia ,że zupa jest sycąca i aromatyczna.
Garnek , nóż, deska do krojenia
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Łopatkę umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać , pokroić w piórka. Marchewkę, pietruszkę, seler korzeniowy obrać , pokroić w kostkę. Por obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę ,podsmażać aż się trochę zrumieni, dodać marchewkę, pietruszkę, seler, por , kapustę , smażyć.
Papryki, cukinię , seler naciowy , umyć pokroić w kostkę , dodać do smażących się warzyw, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, smażyć 5 minut, dodać mięso i całość smażyć jeszcze chwilę. Zalać 1,2 litra gorącej gotowanej wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, gotować do miękkości warzyw i mięsa około 35 minut. Gdy gotują się warzywa obrać ziemniaki, pokroić w kostkę , ugotować około 10 minut , dodać do gotującej się zupy.
Pod koniec gotowania dodać pokrojony ser topiony , gotować aż ser się rozpuści. Chwilę przed końcem gotowania doprawić pieprzem i majerankiem. Przed podaniem każdą porcję posypać świeżą pietruszką.