Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna zupa purpurowa Magdy Gessler to esencjonalny barszcz, który słynna restauratorka zaprezentowała w czasie Kuchennych Rewolucji w Ustroniu w restauracji Pizza Bella. Koniecznie przetestujcie ten przepis.
Szczaw jest jednym z ciekawszych składników, który świetnie pasuje jako baza...
Odsłon: 2638
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 577
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 231
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 420
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3848
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4285
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 577
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 231
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 420
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3848
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4285
Składniki
Przygotuj dynię. Obierz ją ze skórki, pokrój w kostkę i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż będzie na tyle miękka, że swobodnie wbijesz w nią widelec. Kiedy ostygnie, zblenduj na gładką masę. Takie puree możesz też przygotować dzień wcześniej.
Mięso zalej wodą i zagotuj. Marchewki i pietruszki obierz, umyj, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Dołóż do gotującego się bulionu. Buraczki obierz ze skórki i zetrzyj na tarce ze średniej grubości oczkami. Przełóż do zupy wraz z puree ziemniaczanym i pastą curry.
Obierz cebulę i ząbki czosnku. Posiekaj drobno tak samo jak seler naciowy. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż cebulę, czosnek i seler naciowy. Kiedy się podduszą, dodaj do gorącego wywaru. Gotuj przez około 30-40 minut. Teraz odcedź zupę w taki sposób, aby zostawić i pokroić drobniej tylko te składniki, które będziesz jeść w zupie. Podawaj zupę z kleksem kwaśnej śmietany.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Barszcz łużycki chłopski zwany polnym
Zupy
Zupa z buraków według Tomasza Sekielskiego
Zupy
Rosół z pieczonych ćwiartek kurczaka
Zupa naleśnikowa
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 121
Barszcz łużycki chłopski zwany polnym
Barszcz zwykle kojarzy się z Ukrainą ale ... Ale nie tylko ukraiński barszcz...
Odsłon: 66