Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa "ogrodowa"

Zupa ogrodowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 686 Ocena: 6198

Dodano:

Odsłon: 891

Smaczna lekka zupa z składników rosnących w ogrodzie:) Warto ją przygotować kiedy sezon warzywny w pełni:)

Składniki

  • marchew 2 szt
  • seler 0,5 szt
  • kalarepa 1 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • pietruszka /korzeń/ 1 szt
  • fasolka szparagowa 1 garść
  • masło 1 łyżka
  • woda 5-6 szklanek
  • liść selera 1 szt
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa "ogrodowa"

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Podsmażamy mieszając przez 3-4 min.Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną fasolkę szparagową oraz liść selera. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie - ok. 10 min.
    Porcje zupy na talerzu posypujemy natką pietruszki.
    *Zamiast wody możemy dodać bulion z kostki lub rosół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 sierpnia Kocham takie zupki,witaminy i samo zdrowie,pycha:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń