Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekka zupa z składników rosnących w ogrodzie:) Warto ją przygotować kiedy sezon warzywny w pełni:)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94115
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2792
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3576
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2349
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94115
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2792
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3576
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2349
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Podsmażamy mieszając przez 3-4 min.Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną fasolkę szparagową oraz liść selera. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie - ok. 10 min. Porcje zupy na talerzu posypujemy natką pietruszki. *Zamiast wody możemy dodać bulion z kostki lub rosół.