Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekka zupa z składników rosnących w ogrodzie:) Warto ją przygotować kiedy sezon warzywny w pełni:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Podsmażamy mieszając przez 3-4 min.Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną fasolkę szparagową oraz liść selera. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie - ok. 10 min. Porcje zupy na talerzu posypujemy natką pietruszki. *Zamiast wody możemy dodać bulion z kostki lub rosół.