Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa owocowa z rabarbarem to idealna propozycja na ciepłe dni. Ten przepis posmakuje całej rodzinie, w szczególności dzieciakom. Doskonale sprawdzi się na lekki obiad, jak i jako smaczny, owocowy deser.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Rabarbar, jabłko i truskawki dokładnie umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Do garnka przełóż rabarbar, laskę wanilii, cukier, całość zalej wodą (ok. 1,5 l).
Po 15 minutach gotowania wyciągnij laskę wanilii, pokrój ją i ponownie dodaj do gotujących się owoców.
Po kolejnych 15 minutach dodaj jabłka i truskawki oraz szczyptę cynamonu – gotuj jeszcze przez ok. 10 min.
Zupę możesz podawać wraz z owocami lub w wersji odcedzonej. Na obiad możesz wybrać opcję z makaronem, np. świderkami. Jeśli zupa ma być deserem, możesz poczekać, aż wystygnie, a następnie dołożyć kulkę lodów waniliowych oraz udekorować listkami mięty.