Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa owocowa z rabarbarem to idealna propozycja na ciepłe dni. Ten przepis posmakuje całej rodzinie, w szczególności dzieciakom. Doskonale sprawdzi się na lekki obiad, jak i jako smaczny, owocowy deser.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7039
Polecam.
Odsłon: 157
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5403
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2653
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7039
Polecam.
Odsłon: 157
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5403
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2653
Składniki
Rabarbar, jabłko i truskawki dokładnie umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Do garnka przełóż rabarbar, laskę wanilii, cukier, całość zalej wodą (ok. 1,5 l).
Po 15 minutach gotowania wyciągnij laskę wanilii, pokrój ją i ponownie dodaj do gotujących się owoców.
Po kolejnych 15 minutach dodaj jabłka i truskawki oraz szczyptę cynamonu – gotuj jeszcze przez ok. 10 min.
Zupę możesz podawać wraz z owocami lub w wersji odcedzonej. Na obiad możesz wybrać opcję z makaronem, np. świderkami. Jeśli zupa ma być deserem, możesz poczekać, aż wystygnie, a następnie dołożyć kulkę lodów waniliowych oraz udekorować listkami mięty.