Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki rosół z ryby
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5394
Składniki
1. Karasie obrać, umyć i odciąć głowy i ogony.
2. Do garnka wrzucić pokrojone w plasterki marchew, pietruszkę, kawałek selera, liście laurowe, natkę pietruszki, koper, por oraz szczypior. 3. Dodać po szczypcie każdej przyprawy wraz z 1/3 łyżeczki lubczyku oraz 2 łyżeczkami vegety. 4. Całość zalać 1,25l wody i gotować ok. 10min. 5. Następnie dodać karasie i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30/40 min. 6. Pod koniec dodać ocet jabłkowy. 7. Podawać z makaronem.
.