Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki rosół z ryby
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 286
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2854
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 286
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2854
Składniki
1. Karasie obrać, umyć i odciąć głowy i ogony.
2. Do garnka wrzucić pokrojone w plasterki marchew, pietruszkę, kawałek selera, liście laurowe, natkę pietruszki, koper, por oraz szczypior. 3. Dodać po szczypcie każdej przyprawy wraz z 1/3 łyżeczki lubczyku oraz 2 łyżeczkami vegety. 4. Całość zalać 1,25l wody i gotować ok. 10min. 5. Następnie dodać karasie i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30/40 min. 6. Pod koniec dodać ocet jabłkowy. 7. Podawać z makaronem.
.