Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki rosół z ryby
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Składniki
1. Karasie obrać, umyć i odciąć głowy i ogony.
2. Do garnka wrzucić pokrojone w plasterki marchew, pietruszkę, kawałek selera, liście laurowe, natkę pietruszki, koper, por oraz szczypior. 3. Dodać po szczypcie każdej przyprawy wraz z 1/3 łyżeczki lubczyku oraz 2 łyżeczkami vegety. 4. Całość zalać 1,25l wody i gotować ok. 10min. 5. Następnie dodać karasie i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30/40 min. 6. Pod koniec dodać ocet jabłkowy. 7. Podawać z makaronem.
.