Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna z sandacza

Zupa rybna z sandacza

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 1733

Jejciu! Dawno takiej zupy rybnej nie jedliśmy! Może dlatego, że dawno nie robiliśmy. W Durres zaskoczono nas bardzo i zupą, i sałatką. Teraz proponujemy Wam naszą wersję zupy z makaronem.

Składniki

  • 450 g mrożonych filetów z sandacza
  • 1,2 litra zimnej wody
  • 3 młode marchewki
  • 1 por (biała część)
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • 1/2 kalafiora
  • 3 łyżki makaronu "trybiki"
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • biały pieprz mielony
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety zalewamy zimną wodą razem z warzywami (oprócz pora), lekko oprószamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, filety i warzywa wyciągamy z wywaru.

    Wrzucamy różyczki kalafiora, por krojony w krążki, makaron i gotujemy kolejne 15 minut. Pod koniec dodajemy oddzielone mięso od skóry, pokrojone w kostki marchewki i posiekaną natkę.
    Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń