Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jejciu! Dawno takiej zupy rybnej nie jedliśmy! Może dlatego, że dawno nie robiliśmy. W Durres zaskoczono nas bardzo i zupą, i sałatką. Teraz proponujemy Wam naszą wersję zupy z makaronem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9539
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 180
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20800
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9539
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 180
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20800
Składniki
Filety zalewamy zimną wodą razem z warzywami (oprócz pora), lekko oprószamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, filety i warzywa wyciągamy z wywaru. Wrzucamy różyczki kalafiora, por krojony w krążki, makaron i gotujemy kolejne 15 minut. Pod koniec dodajemy oddzielone mięso od skóry, pokrojone w kostki marchewki i posiekaną natkę. Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.