Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Esencjonalna zupa pomidorowa, na rybnym wywarze, z warzywami i kawałkami ryb.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421860
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421860
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Składniki
Kręgosłupy i głowy umyć, jeżeli zostały skrzela to należy je wyciąć inaczej wywar będzie gorzki. Umieścić w garnku. Dodać obrane marchewki i pietruszkę, pora i seler naciowy oraz natkę. Wszystko zalać wodą ( ok 2 litry) i gotować ok godziny na wolnym ogniu. Wywar przecedzić na sitku wyłożonym gazę.
Umieścić wywar w garnku i dodać pokrojone w kostkę warzywa: marchewki, pora, seler naciowy. Gotować aż warzywa zmiękną, następnie dodać ryby i krewetki, a po 5 minutach pokrojone pomidory i przecier. Gotować kolejne 10 minut. Następnie doprawić, dodać sok z cytryny i posiekany koperek. Można podawać z czosnkowymi grzankami.