Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Esencjonalna zupa pomidorowa, na rybnym wywarze, z warzywami i kawałkami ryb.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 212
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2645
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 227
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 212
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2645
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 227
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Składniki
Kręgosłupy i głowy umyć, jeżeli zostały skrzela to należy je wyciąć inaczej wywar będzie gorzki. Umieścić w garnku. Dodać obrane marchewki i pietruszkę, pora i seler naciowy oraz natkę. Wszystko zalać wodą ( ok 2 litry) i gotować ok godziny na wolnym ogniu. Wywar przecedzić na sitku wyłożonym gazę.
Umieścić wywar w garnku i dodać pokrojone w kostkę warzywa: marchewki, pora, seler naciowy. Gotować aż warzywa zmiękną, następnie dodać ryby i krewetki, a po 5 minutach pokrojone pomidory i przecier. Gotować kolejne 10 minut. Następnie doprawić, dodać sok z cytryny i posiekany koperek. Można podawać z czosnkowymi grzankami.