Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną , lekką zupę ryżową. Dodanie do zupy świeżego kalafiora dodaje smaku i aromatu zupie.
Garnek, łyżka, sitko do przepłukania ryżu,
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41053
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 433
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9337
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41053
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 433
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9337
Składniki
Mięso rosołowe dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok.1,5 - 2 litrów). Doprowadzamy do zagotowania, ściągamy szumowiny wytworzone podczas gotowania , dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz przyprawy. Po ok. 30 minutach gotowania dokładamy przepłukany zimną wodą ryż a także oczyszczone, opłukane różyczki kalafiora. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie. W razie konieczności gdyby zupa wyszła za gęsta ( co mi sie już zdarzyło) podlewamy przegotowaną wodą. Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Rada; Można zrobić wywar na kostce rosołowej.