Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną , lekką zupę ryżową. Dodanie do zupy świeżego kalafiora dodaje smaku i aromatu zupie.
Garnek, łyżka, sitko do przepłukania ryżu,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Mięso rosołowe dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok.1,5 - 2 litrów). Doprowadzamy do zagotowania, ściągamy szumowiny wytworzone podczas gotowania , dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz przyprawy. Po ok. 30 minutach gotowania dokładamy przepłukany zimną wodą ryż a także oczyszczone, opłukane różyczki kalafiora. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie. W razie konieczności gdyby zupa wyszła za gęsta ( co mi sie już zdarzyło) podlewamy przegotowaną wodą. Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Rada; Można zrobić wywar na kostce rosołowej.