Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną , lekką zupę ryżową. Dodanie do zupy świeżego kalafiora dodaje smaku i aromatu zupie.
Garnek, łyżka, sitko do przepłukania ryżu,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Mięso rosołowe dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok.1,5 - 2 litrów). Doprowadzamy do zagotowania, ściągamy szumowiny wytworzone podczas gotowania , dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz przyprawy. Po ok. 30 minutach gotowania dokładamy przepłukany zimną wodą ryż a także oczyszczone, opłukane różyczki kalafiora. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie. W razie konieczności gdyby zupa wyszła za gęsta ( co mi sie już zdarzyło) podlewamy przegotowaną wodą. Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Rada; Można zrobić wywar na kostce rosołowej.