Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zawitałam dla was z kolejnym przepisem na przepyszną zupę ryżową z dodatkiem warzyw ugotowaną na żeberkach wieprzowych, po prostu niebo w gębie jak to się mówi
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1461
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1638
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1461
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1638
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody dodać wypłukane i pokrojone na części żeberka oraz mieszankę warzywną. Zagotować a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości żeberek, w trakcie gotowania się wywaru dodać liść laurowy, ziela angielskie oraz przyprawę uniwersalną. Gdy żeberka w wywarze są już miękkie wtedy wsypać ryż i co jakiś czas mieszając aby ryż nie przystał do dna garnka gotować do jego miękkości, pod koniec jak już ryż jest miękki dodać kostki magii
Jak już ryż w wywarze z żeberkami jest już wystarczająco miękki doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną wkroić drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki lekko zagotować i zdjąć z ognia. Każda zupa czym wolniej się gotuje tym bardziej jest klarowna a nie mętna
Tak ugotowaną zupę ryżowo warzywną z dużą ilością natki pietruszki podałam z porcją żeberek, zapach gotującej się zupy roznosił się po całym domu. Jeżeli ktoś nie lubi zieleniny lub jej po prostu nie toleruje można ją pominąć ja po prostu nie wyobrażam sobie zup bez warzyw ani bez zielonego