Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupa na obiad.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 210
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1394
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 210
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1394
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, selera i pora pokroić w drobną kostkę, zalać bulionem i ugotować. Miękkie warzywa zmiksować z bulionem, dodać śmietankę, zagotować i wrzucić pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Orzechy posiekać i uprażyć na patelni. Zupę rozlać do talerzy, posypać orzechami i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.