Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serbska to doskonałe rozwiązanie na długie, jesienne wieczory. Zupa jest niezwykle rozgrzewająca i pożywna. Przepisem powinni się zainteresować szczególnie weganie i wegetarianie, ponieważ wywar zawiera potężną ilość białka. Mięsożercy mogą dodać do zupy pętko ulubionej kiełbasy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19770
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 451
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 411
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242287
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19770
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 451
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 411
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242287
Składniki
Jeśli używasz suszonej fasoli i soczewicy namocz je na noc przed przygotowaniem zupy.
Obierz cebulę, czosnek i marchewki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a marchewkę pokrój w plasterki. W dużym garnku rozpuść tłuszcz i wrzuć nasiona kminku, kolendry i liście laurowe. Gdy przyprawy zaczną pachnieć, dodaj cebulkę, czosnek i marchewkę. Podsmażaj na chwilę na wolnym ogniu, aż warzywa zaczną błyszczeć i uwolni się przyjemny aromat. Dodaj soczewicę, fasolę oraz pomidory i gotuj 15 minut, następnie dolej bulion i gotuj zupę, aż warzywa staną się miękkie. W międzyczasie możesz dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę (gdy chcesz otrzymać potrawę mięsną). Na koniec dopraw zupę sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Wykładaj zupę na talerz, dekoruj natką pietruszki i podawaj z kromką świeżego pieczywa.