Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa

Zupa serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 5082

Dodano:

Odsłon: 7244

Sycąca i rozgrzewająca zupka

Składniki

  • Bulion 2 l
  • Ser żółty 15 dag
  • Serek topiony 25 dag
  • Natka pietruszki
  • Makaron
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa serowa

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojony na małe kawałki serek topiony oraz starty na tarce ser żółty. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się serów i powstania jednolitej, gładkiej zupy. Doprawiamy solą oraz pieprzem (w razie potrzeby zupę zagęszczamy mąką z mlekiem).

  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzucamy go do garnka z zupą (ilość makaronu wedle upodobań) i zdejmujemy z ognia. Zupa dobrze smakuje z posiekaną natką pietruszki, którą wsypujemy do garnka z zupą lub do talerzy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń