Zupy Przepis na:
Zupa serowa

Składniki
- Bulion 2 l
- Ser żółty 15 dag
- Serek topiony 25 dag
- Natka pietruszki
- Makaron
- Sól
- Pieprz czarny mielony
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojony na małe kawałki serek topiony oraz starty na tarce ser żółty. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się serów i powstania jednolitej, gładkiej zupy. Doprawiamy solą oraz pieprzem (w razie potrzeby zupę zagęszczamy mąką z mlekiem).
-
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzucamy go do garnka z zupą (ilość makaronu wedle upodobań) i zdejmujemy z ognia. Zupa dobrze smakuje z posiekaną natką pietruszki, którą wsypujemy do garnka z zupą lub do talerzy.
Komentarze do przepisu (6)

GREGORHSPEED 04 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 03 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Mniam <3 Palce lizać - przepyszna zupka :D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 02 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Smakowita zupka ;-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz