Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7943
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3259
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7943
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3259
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojony na małe kawałki serek topiony oraz starty na tarce ser żółty. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się serów i powstania jednolitej, gładkiej zupy. Doprawiamy solą oraz pieprzem (w razie potrzeby zupę zagęszczamy mąką z mlekiem).
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzucamy go do garnka z zupą (ilość makaronu wedle upodobań) i zdejmujemy z ognia. Zupa dobrze smakuje z posiekaną natką pietruszki, którą wsypujemy do garnka z zupą lub do talerzy.