Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prostą, szybką w przygotowaniu zupę serową z groszkiem ptysiowym. Zupa jest bardzo smaczna i zaspokoi niejedno podniebienie.
garnek, nóż, tarka,
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 357
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1484
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 677
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1319
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 357
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1484
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 677
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1319
Składniki
Do garnka wlać około 1 litra wody dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie plastry por, obraną, opłukaną startą na tarce (grube oczka) marchewkę gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać kostkę rosołową oraz serki do smarowania. Gotować mieszając aż serki całkowicie się rozpuszczą. Zupę zagęścić i zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, posypać zieloną pietruszką.