Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prostą, szybką w przygotowaniu zupę serową z groszkiem ptysiowym. Zupa jest bardzo smaczna i zaspokoi niejedno podniebienie.
garnek, nóż, tarka,
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Składniki
Do garnka wlać około 1 litra wody dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie plastry por, obraną, opłukaną startą na tarce (grube oczka) marchewkę gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać kostkę rosołową oraz serki do smarowania. Gotować mieszając aż serki całkowicie się rozpuszczą. Zupę zagęścić i zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, posypać zieloną pietruszką.