Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prostą, szybką w przygotowaniu zupę serową z groszkiem ptysiowym. Zupa jest bardzo smaczna i zaspokoi niejedno podniebienie.
garnek, nóż, tarka,
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 42
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 33
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 78
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 263
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 42
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 33
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 78
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 263
Składniki
Do garnka wlać około 1 litra wody dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie plastry por, obraną, opłukaną startą na tarce (grube oczka) marchewkę gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać kostkę rosołową oraz serki do smarowania. Gotować mieszając aż serki całkowicie się rozpuszczą. Zupę zagęścić i zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, posypać zieloną pietruszką.