Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycace, szybkie danie na obiad lub wczesna kolacje.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Zaczynamy od przygotowania 1 litra wywaru warzywnego w sposob klasyczny, lub tez z kostki. Nalezy jednak uwazac, aby nie byl slony, gdyz pozostale skladniki sa juz wystarczajaco slone. W tym czasie na duzej patelni na odrobinie smalcu smazymy drobno pokrojone cebulki, nastepnie dodajemy mieso mielone, przyprawiamy Kucharkiem i ciagle mieszajac smazymy, az mieso sie lekko skarmelizuje. W garnuszku rozpuszczamy serki topione wraz z odrobina goracego wywaru. Reszte wywaru dolewamy do miesa, dodajemy lyzeczke kurkumy i gotujemy 5 minut. Nastepnie dolewamy rozpuszczony ser i mieszajac gotujemy jeszcze pare minut. Doprawiamy sosem Worcestershire oraz pieprzem. Podajemy z drobno posiekanym szczypiorkiem oraz grzankami. (Uzylam dzisiaj pietruszki zielonej, ale udziwnila ona nieco smak.)
Smacznego!!