Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa z miesem mielonym

Zupa serowa z miesem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3060

Dodano:

Odsłon: 3118

Pyszne, sycace, szybkie danie na obiad lub wczesna kolacje.

Składniki

  • mieso mielone mieszane 300 g ( tu przepis dla 2-3 osob)
  • 2 srednie cebule
  • ser topiony (uzylam Gouda) 250 g
  • wywar warzywny 1 litr
  • lyzeczka smalcu (uzylam z gesi)
  • Kucharek, pieprz czarny
  • sos Worcestershire 1 lyzka
  • garsc pietruszki zielonej lub szczypiorku
  • 1 lyzeczka kurkumy dla zdrowia i koloru
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od przygotowania 1 litra wywaru warzywnego w sposob klasyczny, lub tez z kostki. Nalezy jednak uwazac, aby nie byl slony, gdyz pozostale skladniki sa juz wystarczajaco slone.

    W tym czasie na duzej patelni na odrobinie smalcu smazymy drobno pokrojone cebulki, nastepnie dodajemy mieso mielone, przyprawiamy Kucharkiem i ciagle mieszajac smazymy, az mieso sie lekko skarmelizuje.

    W garnuszku rozpuszczamy serki topione wraz z odrobina goracego wywaru. Reszte wywaru dolewamy do miesa, dodajemy lyzeczke kurkumy i gotujemy 5 minut.
    Nastepnie dolewamy rozpuszczony ser i mieszajac gotujemy jeszcze pare minut.

    Doprawiamy sosem Worcestershire oraz pieprzem.

    Podajemy z drobno posiekanym szczypiorkiem oraz grzankami.


    (Uzylam dzisiaj pietruszki zielonej, ale udziwnila ona nieco smak.)

  2. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń