Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie odpowiednie dla osób, lubiących wyraźne smaki :)
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 139
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 27
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 139
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 27
Składniki
Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu ( zależy jaki smak nam odpowiada - im więcej, zupa będzie kwaśniejsza). cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do wody z octem. wrzucamy także filety śledziowe. przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupy
Zupa meksykańska
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupa krem z białych szparagów
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem lubczyku. W maju k...
Odsłon: 173
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Mam dziś dla was przepis na rosołek ugotowany na gęsich udach oczywiście gęś...
Odsłon: 75