Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie odpowiednie dla osób, lubiących wyraźne smaki :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu ( zależy jaki smak nam odpowiada - im więcej, zupa będzie kwaśniejsza). cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do wody z octem. wrzucamy także filety śledziowe. przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.