Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie odpowiednie dla osób, lubiących wyraźne smaki :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu ( zależy jaki smak nam odpowiada - im więcej, zupa będzie kwaśniejsza). cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do wody z octem. wrzucamy także filety śledziowe. przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.