Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie odpowiednie dla osób, lubiących wyraźne smaki :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 887
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4517
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1134
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 887
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4517
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1134
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu ( zależy jaki smak nam odpowiada - im więcej, zupa będzie kwaśniejsza). cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do wody z octem. wrzucamy także filety śledziowe. przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.