Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja dla wszystkich fanów śledzi - zupa śledziowa na kwaśnej śmietanie serwowana na zimno z gotowanymi ziemniakami lub chlebem. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Co ważne - filety śledziowe do zupy należy dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie, żeby nie były zbyt słone. Na drugi dzień wystarczy je pokroić paski i połączyć z pozostałymi składnikami.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Filety śledziowe zalej zimną wodą i odstaw na noc do namoczenia.
Na drugi dzień filety śledziowe wyjmij z wody i pokrój w wąskie paski.
Cebule pokrój w piórka lub drobną kostkę. Sparz wrzątkiem, następnie odsącz z wody.
W garnku wymieszaj kwaśną śmietanę z wodą. Dodaj do nich śledzie z cebulą. Zupę śledziową dopraw kwaskiem cytrynowym, solą oraz pieprzem.
Natkę pietruszki drobno poszatkuj i dodaj do zupy.
Zupę śledziową serwuj na zimno z gotowanymi ziemniakami.