Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupka gości na naszym stole bardzo często od wielu lat.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 914
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1850
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6397
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 914
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1850
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6397
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na gorącym oleju. Wsypać kaszę i mieszając chwilę smażyć. Przełożyć zawartość patelni do garnka, zalać 5 szklankami wody i gotować 15 minut na wolnym ogniu. W tym czasie oczyszczone warzywa zetrzeć na tarce, dodać do zupy, przyprawić. Gdy kasza i warzywa będą miękkie, zaciągnąć zupę śmietaną i ewentualnie doprawić. Na talerzach posypać natką pietruszki lub koperkiem.