Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szczaw w pełni. Zupa smakuje najlepiej ze szczawiem ogrodowym i obowiązkowo z jajkiem. Można użyć też szczawiu zwyczajnego.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 753
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 21
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 60
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 753
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 21
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 60
Składniki
Wywar zagotować, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Liście szczawiu umyć, sparzyć, dodać soli i włożyć do wywaru. Gotować około 20 minut. Do zupy wlać słodkiej śmietanki, wkroić szczypior i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Podawać z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami i jajkiem. Smacznego:)