Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szczaw w pełni. Zupa smakuje najlepiej ze szczawiem ogrodowym i obowiązkowo z jajkiem. Można użyć też szczawiu zwyczajnego.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2897
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 397
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2897
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 397
Składniki
Wywar zagotować, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Liście szczawiu umyć, sparzyć, dodać soli i włożyć do wywaru. Gotować około 20 minut. Do zupy wlać słodkiej śmietanki, wkroić szczypior i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Podawać z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami i jajkiem. Smacznego:)