Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szczaw w pełni. Zupa smakuje najlepiej ze szczawiem ogrodowym i obowiązkowo z jajkiem. Można użyć też szczawiu zwyczajnego.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 610
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75514
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 610
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75514
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Składniki
Wywar zagotować, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Liście szczawiu umyć, sparzyć, dodać soli i włożyć do wywaru. Gotować około 20 minut. Do zupy wlać słodkiej śmietanki, wkroić szczypior i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Podawać z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami i jajkiem. Smacznego:)