Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szczaw w pełni. Zupa smakuje najlepiej ze szczawiem ogrodowym i obowiązkowo z jajkiem. Można użyć też szczawiu zwyczajnego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Składniki
Wywar zagotować, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Liście szczawiu umyć, sparzyć, dodać soli i włożyć do wywaru. Gotować około 20 minut. Do zupy wlać słodkiej śmietanki, wkroić szczypior i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Podawać z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami i jajkiem. Smacznego:)