Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Składniki
Umyte mięso włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać listek, ziele, pieprz i łyżeczkę soli i gotować ok. 20 min. Następnie dodać obrane, umyte marchewki, pietruszkę i selera. Gotować kolejne 20 min. Po tym czasie wywar przecedzić. Do wywaru dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotować do miękkości. Mięso przeznaczyć np na pierogi. Marchewki, pietruszkę, selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do zupy. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć oczyszczony z łodyżek, umyty, osuszony i pokrojony drobniutko szczaw. Tak żeby stracił surowość. Dodać do zupy. Gotować jeszcze chwilę. Na koniec dodać śmietanę, wcześniej zahartowaną, żeby się nie zważyła, a także pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Podawać zupę z ugotowanymi na twardo jajkami. Smacznego.