Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczaw - trochę zapomniany, trochę niedoceniany... A ja lubię wracać do korzeni... Szczęśliwie, rośnie dziko w moim ogrodzie i co roku w ślad za moją babcią przygotowuję kilka słoiczków na zimę z tym rarytasem. Później powstaje z niego taka oto zupa...
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92020
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1344
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 91
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4417
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 143
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92020
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1344
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 91
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4417
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 143
Składniki
Warzywa zalewamy bulionem, gotujemy do miękkości, dodajemy liść laurowy, doprawiamy. Jeśli mamy liście szczawiu, gotujemy je w osobnym garnku, dodajemy do niego ugotowane warzywa i razem blendujemy. Mieszamy ze śmietaną i dolewamy wszystko do naszego wywaru. Jeszcze chwilę gotujemy.
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugniatamy tłuczkiem. Na oleju podsmażany cebulę pokrojoną w piórka. Na talerz nakładamy ziemniaki i okraszamy cebulką.
Jajka gotujemy na twardo. Przekrajamy na pół, układamy w miseczce, zalewamy zupą szczawiową. Podajemy z przygotowanymi ziemniakami. Smacznego!