Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i idealna majowa zupa. Nie przepadam za zupami typu krem i taka metoda gotowania jest dla mnie najsmaczniejsza.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9177
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9177
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Składniki
Wstawiłam szyje indycze do 1,75 l wody z liśćmi i zielem. W sumie będzie się gotować 1,5h. Na pół godziny przed końcem gotowania dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Ze szparagów odłamałam twarde końcówki i też dodałam do garnka dla smaku. Po pół godzinie wyjęłam zdrewniałe końcówki- próbowałam coś z nich wyjeść ale nie warto. Odjęłam dwie chochle zupy i zmalaksowałam ją i wlałam z powrotem. Pozostałe szparagi pokroiłam na dwu centymetrowe kawałki i wrzuciłam do zupy- gotowałam jeszcze około 6 minut. Pod koniec dodałam mleko kokosowe i doprawiłam zupę solą i pieprzem. Chleb pokroiłam i zrobiłam z nich grzaneczki na patelni. Mięso wykorzystałam na kanapki.
Smacznego :)