Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i idealna majowa zupa. Nie przepadam za zupami typu krem i taka metoda gotowania jest dla mnie najsmaczniejsza.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 805
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 805
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Składniki
Wstawiłam szyje indycze do 1,75 l wody z liśćmi i zielem. W sumie będzie się gotować 1,5h. Na pół godziny przed końcem gotowania dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Ze szparagów odłamałam twarde końcówki i też dodałam do garnka dla smaku. Po pół godzinie wyjęłam zdrewniałe końcówki- próbowałam coś z nich wyjeść ale nie warto. Odjęłam dwie chochle zupy i zmalaksowałam ją i wlałam z powrotem. Pozostałe szparagi pokroiłam na dwu centymetrowe kawałki i wrzuciłam do zupy- gotowałam jeszcze około 6 minut. Pod koniec dodałam mleko kokosowe i doprawiłam zupę solą i pieprzem. Chleb pokroiłam i zrobiłam z nich grzaneczki na patelni. Mięso wykorzystałam na kanapki.
Smacznego :)