Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i idealna majowa zupa. Nie przepadam za zupami typu krem i taka metoda gotowania jest dla mnie najsmaczniejsza.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Składniki
Wstawiłam szyje indycze do 1,75 l wody z liśćmi i zielem. W sumie będzie się gotować 1,5h. Na pół godziny przed końcem gotowania dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Ze szparagów odłamałam twarde końcówki i też dodałam do garnka dla smaku. Po pół godzinie wyjęłam zdrewniałe końcówki- próbowałam coś z nich wyjeść ale nie warto. Odjęłam dwie chochle zupy i zmalaksowałam ją i wlałam z powrotem. Pozostałe szparagi pokroiłam na dwu centymetrowe kawałki i wrzuciłam do zupy- gotowałam jeszcze około 6 minut. Pod koniec dodałam mleko kokosowe i doprawiłam zupę solą i pieprzem. Chleb pokroiłam i zrobiłam z nich grzaneczki na patelni. Mięso wykorzystałam na kanapki.
Smacznego :)