Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi i feta.... moje dwa ulubione składniki w jednym daniu... Niebo w gębie i na talerzu
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku na oliwie i maśle podsmażyć przez chwilę ziemniaki, dodać dymkę i czosnek, podsmażyć jeszcze przez minutę.
Wlać gorący bulion, doprawić solą (nie za dużo, feta jest słona), pieprzem. Dodać liść laurowy, curry oraz kurkumę. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać posiekany koperek (może być z łodygami, doda to tylko smaku).
Odłamać twarde końce szparagów (pękają we właściwym miejscu), pokroić je na cienkie plasterki, główki zachować w całości. Dodać szparagi do zupy, po minucie dodać zahartowaną śmietanę. Gotować jeszcze minutę i wyłączyć gaz
Podawać z fetą pokrojoną w kostkę i posiekanym szczypiorkiem.