Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi i feta.... moje dwa ulubione składniki w jednym daniu... Niebo w gębie i na talerzu
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku na oliwie i maśle podsmażyć przez chwilę ziemniaki, dodać dymkę i czosnek, podsmażyć jeszcze przez minutę.
Wlać gorący bulion, doprawić solą (nie za dużo, feta jest słona), pieprzem. Dodać liść laurowy, curry oraz kurkumę. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać posiekany koperek (może być z łodygami, doda to tylko smaku).
Odłamać twarde końce szparagów (pękają we właściwym miejscu), pokroić je na cienkie plasterki, główki zachować w całości. Dodać szparagi do zupy, po minucie dodać zahartowaną śmietanę. Gotować jeszcze minutę i wyłączyć gaz
Podawać z fetą pokrojoną w kostkę i posiekanym szczypiorkiem.