Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi i feta.... moje dwa ulubione składniki w jednym daniu... Niebo w gębie i na talerzu
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1001
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8768
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3098
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1001
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8768
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3098
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku na oliwie i maśle podsmażyć przez chwilę ziemniaki, dodać dymkę i czosnek, podsmażyć jeszcze przez minutę.
Wlać gorący bulion, doprawić solą (nie za dużo, feta jest słona), pieprzem. Dodać liść laurowy, curry oraz kurkumę. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać posiekany koperek (może być z łodygami, doda to tylko smaku).
Odłamać twarde końce szparagów (pękają we właściwym miejscu), pokroić je na cienkie plasterki, główki zachować w całości. Dodać szparagi do zupy, po minucie dodać zahartowaną śmietanę. Gotować jeszcze minutę i wyłączyć gaz
Podawać z fetą pokrojoną w kostkę i posiekanym szczypiorkiem.