Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi i feta.... moje dwa ulubione składniki w jednym daniu... Niebo w gębie i na talerzu
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 354
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14939
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1788
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17400
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 354
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14939
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1788
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17400
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku na oliwie i maśle podsmażyć przez chwilę ziemniaki, dodać dymkę i czosnek, podsmażyć jeszcze przez minutę.
Wlać gorący bulion, doprawić solą (nie za dużo, feta jest słona), pieprzem. Dodać liść laurowy, curry oraz kurkumę. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać posiekany koperek (może być z łodygami, doda to tylko smaku).
Odłamać twarde końce szparagów (pękają we właściwym miejscu), pokroić je na cienkie plasterki, główki zachować w całości. Dodać szparagi do zupy, po minucie dodać zahartowaną śmietanę. Gotować jeszcze minutę i wyłączyć gaz
Podawać z fetą pokrojoną w kostkę i posiekanym szczypiorkiem.