Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa szparagowo-ziemniaczana z pikantnymi gruszkami. Zupa swój szczególny smak zawdzięcza oliwie z oliwek zamiast masła i domowemu bulionowi warzywnemu. Pikantne gruszki nadają zupie lekko owocowego aromatu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 495
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 431
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 495
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 431
Składniki
Ziemniaki i szparagi obrac i pokroic na kawalki. Przygotowane skladniki wlozyc do garnka i dodac bulion. Doprowadzic do wrzenia, dodac sól, troche cukru i 2 łyzki oliwy z oliwek. Gotowac ziemniaki i szparagi do miekkosci, nastepnie drobno zmiksowac blenderem i doprawic sola i galka muszkatolowa. W razie potrzeby dodac troche wiecej bulionu. Na koniec dodac pozostala oliwę z oliwek. Swieza oliwa z oliwek nadaje zupie wyjatkowego aromatu.
Gruszki przekroic wzdluz na pól, nastepnie wydrazyc i pokroic w grubsze plastry. Rozgrzac maslo i troche oliwy z oliwek na patelni i lekko podsmazac na niej gruszki. Dodac miód i platki chilli i wymieszac z gruszkami.
Podawac z siekana natka pietruszki i odrobina oliwy z oliwek. Gruszki podac osobno.