Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa szparagowo-ziemniaczana z pikantnymi gruszkami. Zupa swój szczególny smak zawdzięcza oliwie z oliwek zamiast masła i domowemu bulionowi warzywnemu. Pikantne gruszki nadają zupie lekko owocowego aromatu.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 59
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5428
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2529
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 59
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5428
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2529
Składniki
Ziemniaki i szparagi obrac i pokroic na kawalki. Przygotowane skladniki wlozyc do garnka i dodac bulion. Doprowadzic do wrzenia, dodac sól, troche cukru i 2 łyzki oliwy z oliwek. Gotowac ziemniaki i szparagi do miekkosci, nastepnie drobno zmiksowac blenderem i doprawic sola i galka muszkatolowa. W razie potrzeby dodac troche wiecej bulionu. Na koniec dodac pozostala oliwę z oliwek. Swieza oliwa z oliwek nadaje zupie wyjatkowego aromatu.
Gruszki przekroic wzdluz na pól, nastepnie wydrazyc i pokroic w grubsze plastry. Rozgrzac maslo i troche oliwy z oliwek na patelni i lekko podsmazac na niej gruszki. Dodac miód i platki chilli i wymieszac z gruszkami.
Podawac z siekana natka pietruszki i odrobina oliwy z oliwek. Gruszki podac osobno.