Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 2830

Prosta, super szybka zupa <3

Składniki

  • 300 g szpinaku baby
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle smażymy boczek, ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem smażymy, dodajemy szpinak.

    Po 10 min zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy startą marchew. Gotujemy do miękkości ziemniaków.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń