Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 622

Dodano:

Odsłon: 147

Wegetariańska zupa szpinakowa z pomidorowym akcentem.

Składniki

  • Szpinak mrożony 450 g
  • Ziemniaki duże 3 szt.
  • Marchew średniej wielkości 1 szt.
  • Seler nieduży kawałek
  • Pietruszka korzeń 1/2 szt.
  • Ziele angielskie 4 kulki
  • Liść laurowy 3 szt.
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
  • Jogurt typu greckiego po około 1 łyżce na porcję
  • Sól
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew, seler, pietruszkę obrać, umyć i pokroić w dowolny sposób.

  2. Przygotowane w etapie 1 jarzyny gotować z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych prawie do miękkości.

  3. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

  4. Do gotujących się jarzyn dodać około 1 łyżeczki soli, szpinak (nie ma potrzeby rozmrażania go przed gotowaniem) i ziemniaki. Zupę gotować do miękkości ziemniaków.

  5. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.

  6. Podawać dodając do każdej porcji zupy po koło jednej łyżce jogurtu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń