Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi się z obiadu sos z podudzi drobiowych. Więc wykorzystałam go i zrobiłam taka oto zupę :) oczywiście sos można zastąpić bulionem.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1480
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1381
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 269
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1480
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1381
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 269
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobniejszą kostkę. Marchew również obieram i kroimy w kostkę. Całość wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości.
Szpinak płuczemy. Gdy ziemniaki są miękkie dodajemy go do garnka. Najlepiej partiami, jak wiadomo szpinak po chwili zmniejsza swoją objętość. Gotujemy całość przez kolejne 5-10 min. Na koniec dodajemy śmietanę ok 3-4 łyżki, zależy ile kto lubi i sok z połowy cytryny.
Ja zupę podałam z jajkiem :) również świetnie smakuje jako zupa krem. Polecam i smacznego.