Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szpinakowo-brokułowa

Zupa szpinakowo-brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 726

Dodano:

Odsłon: 59

Zupa krem z zielonych warzyw, czyli szpinakowo-brokułowa z dodatkiem grzanek i przyozdobiona kleksem jogurtowym, zupka pełna witamin i składników odżywczych.

Składniki

  • 2 l rosołu lub bulionu
  • 900 g mrożonego szpinaku
  • 1 brokuł
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 50 g sera pleśniowego
  • 1 cebula
  • 2-3 ziemniaki
  • sól i pieprz do smaku
  • masło klarowane do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa szpinakowo-brokułowa

Przygotowanie

  1. Szpinak przesmażyć na maśle klarowanym, dodać do niego przeciśnięty czosnek oraz pokrojony ser pleśniowy. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Brokuł umyć i podzielić na różyczki. Na osobnej patelni podsmażyć na masełku pokrojoną w paski cebulę oraz obrane i pokrojone na duże kawałki ziemniaki. Do garnka z gotującym się rosołem dodać szpinak, surowy brokuł, cebulę i ziemniaki. Chwilę gotować do miękkości ziemniaków. Na koniec wlać śmietanę. Zupę zmiksować blenderem i w razie potrzeby można jeszcze doprawić.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń