Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj znowu robimy chińskie:) Nic nie poradzimy , to jedna z naszych ulubionych kuchni;) Zainspirowane kuchnią Okrasy zabieramy się do pracy:)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1276
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 464
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3438
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1037
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1276
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 464
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3438
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1037
Składniki
Zagotuj wodę, dodaj puszkę mleka kokosowego.Posól i popieprz do smaku. Posiekaj papryczkę chili, ząbek czosnku i namoczone wcześniej grzybki shitake /jeśli nie masz shitake użyj pieczarek,ale wcześniej podsmaż je na maśle/, sok z połówki cytryny i gotuj na wolnym ogniu. Gdy zupa się gotuje obierz krewetki z pancerza, głowy i ogona. Skrop sokiem z cytryny, posil i polej olejem. Pierś kurczaka pokrój w cienkie plasterki, posól, popieprz, dodaj trochę papryczki chili i odrobinę pasty curry.Odcedź kiełki fasoli mung. Dołóż kawałki kurczaka do zupy i chwilę gotuj. Są cienkie więc nie potrzebują dużo czasu. Spróbuj i przypraw do smaku. W miseczce połóż krewetki i kiełki fasoli mung i zalej gorącą zupą. Smacznego...