Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa truskawkowa z dodatkiem arbuza, mięty, bazylii i soku z cytryny to słodko-kwaśna propozycja. Orzeźwia, dostarcza dużo witamin oraz jest bardzo smaczna. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce wraz z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Składniki
Truskawki umyj, aby pozbyć się zanieczyszczeń, osusz ręcznikiem papierowym i pozbądź się szypułek za pomocą ostrego nożyka. Podziel na mniejsze kawałki i odstaw.
Arbuza przekrój na dwie części, a następnie podziel na szerokiej wielkości paski. Odkrój skórę. Jeśli nie chcesz jeść pestek, możesz się ich teraz pozbyć. Pokrój arbuza na kawałki.
Do wysokiego naczynia włóż truskawki i zasyp je cukrem lub zalej miodem. Zmiksuj owoce za pomocą blendera na gładki mus.
Do dużego garnka przełóż truskawki, dodaj też arbuza i zalej całość wodą. Dopraw sokiem z wyciśniętej cytryny, bazylią, miętą, solą i ewentualnie goździkami.
Zagotuj składniki i pozostaw na małym ogniu przez kilka minut.
Po tym czasie zblenduj wszystko na gładką masę. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dodaj jeszcze wodę.
Podawaj zupę truskawkową wraz z jogurtem naturalnym lub śmietaną. Możesz jeść ją ciepłą, letnią lub zimną (po ostudzeniu można włożyć ją do lodówki).