Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie wykwintny deser dla smakoszy, którzy uwielbiają lody w nieco innej odsłonie. Podawana w ten sposób zupa truskawkowa zachwyca prostotą wykonania, a przemieszanie się smaku truskawek z mrożonymi lodami i na koniec zaakcentowanie deseru pyszną, gorzką czekoladą, to bajeczna eksplozja smaku, która zasmakuje każdemu.
Miska, nóż, łyżka do lodów
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Truskawki opłucz i osusz. Pozbądź się szypułek.
Przygotuj średniej wielkości miskę. Truskawki zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj również ekstraktu z wanilii lub cukru wanilinowego.
Tak przygotowaną zupę wlej na talerzyki i przełóż gałkę lodów lub dużą łyżką lody waniliowe.
Czekoladkę lub batonik rozpuść z odrobiną wody w garneczku, albo jeżeli masz gotowy sos, to polej nim zupę.
Udekoruj listkami mięty. Zjedz zaraz po przygotowaniu.