Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie wykwintny deser dla smakoszy, którzy uwielbiają lody w nieco innej odsłonie. Podawana w ten sposób zupa truskawkowa zachwyca prostotą wykonania, a przemieszanie się smaku truskawek z mrożonymi lodami i na koniec zaakcentowanie deseru pyszną, gorzką czekoladą, to bajeczna eksplozja smaku, która zasmakuje każdemu.
Miska, nóż, łyżka do lodów
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 111
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 111
Składniki
Truskawki opłucz i osusz. Pozbądź się szypułek.
Przygotuj średniej wielkości miskę. Truskawki zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj również ekstraktu z wanilii lub cukru wanilinowego.
Tak przygotowaną zupę wlej na talerzyki i przełóż gałkę lodów lub dużą łyżką lody waniliowe.
Czekoladkę lub batonik rozpuść z odrobiną wody w garneczku, albo jeżeli masz gotowy sos, to polej nim zupę.
Udekoruj listkami mięty. Zjedz zaraz po przygotowaniu.