Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie wykwintny deser dla smakoszy, którzy uwielbiają lody w nieco innej odsłonie. Podawana w ten sposób zupa truskawkowa zachwyca prostotą wykonania, a przemieszanie się smaku truskawek z mrożonymi lodami i na koniec zaakcentowanie deseru pyszną, gorzką czekoladą, to bajeczna eksplozja smaku, która zasmakuje każdemu.
Miska, nóż, łyżka do lodów
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
Truskawki opłucz i osusz. Pozbądź się szypułek.
Przygotuj średniej wielkości miskę. Truskawki zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj również ekstraktu z wanilii lub cukru wanilinowego.
Tak przygotowaną zupę wlej na talerzyki i przełóż gałkę lodów lub dużą łyżką lody waniliowe.
Czekoladkę lub batonik rozpuść z odrobiną wody w garneczku, albo jeżeli masz gotowy sos, to polej nim zupę.
Udekoruj listkami mięty. Zjedz zaraz po przygotowaniu.