Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie wykwintny deser dla smakoszy, którzy uwielbiają lody w nieco innej odsłonie. Podawana w ten sposób zupa truskawkowa zachwyca prostotą wykonania, a przemieszanie się smaku truskawek z mrożonymi lodami i na koniec zaakcentowanie deseru pyszną, gorzką czekoladą, to bajeczna eksplozja smaku, która zasmakuje każdemu.
Miska, nóż, łyżka do lodów
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1158
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2954
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1158
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2954
Składniki
Truskawki opłucz i osusz. Pozbądź się szypułek.
Przygotuj średniej wielkości miskę. Truskawki zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj również ekstraktu z wanilii lub cukru wanilinowego.
Tak przygotowaną zupę wlej na talerzyki i przełóż gałkę lodów lub dużą łyżką lody waniliowe.
Czekoladkę lub batonik rozpuść z odrobiną wody w garneczku, albo jeżeli masz gotowy sos, to polej nim zupę.
Udekoruj listkami mięty. Zjedz zaraz po przygotowaniu.