Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykle po tradycyjnym niedzielnym obiedzie zostaje nam rosół. Tak było i u nas. Wykorzystaliśmy go do przygotowania zupy warzywnej zużywając warzywa, które były "pod ręką".
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 78
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43415
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6499
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 78
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43415
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6499
Składniki
Rosół przecedziłem. Wszystkie warzywa obrałem i umyłem. Buraki pokroiłem w kostkę. Kapustę poszatkowałem na duże kawałki. Marchewkę w duże słupki. Fasolkę szparagową na połówki. Pozostałe warzywa również pokroiłem ( seler, pietruszkę, por ). Do rosołu dodałem najpierw buraki, marchewkę i pokrojone w dużą kostkę ziemniakami. Podgotowałem, następnie dodałem fasolę, przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami oraz łyżkę koncentratu pomidorowego. Śmietanę zahartowałem zupą. Wlałem do zupy. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem posiekany koperek. Zakwasiłem sokiem z cytryny. Gotowałem na wolnym ogniu jeszcze ok. 15 minut. Taka zupa jest najlepsza kilka razy odgrzewana. Smakuje wybornie nawet na następny dzień.