Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna na wywarze z mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. Bluszczyk kurdybanek dodaje zupie oryginalnego smaku.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Umyte żeberka włożyć do garnka, zalać zimą wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i gotować. ( Po zagotowaniu z wywaru usunąć szumowiny).
Ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kilka minut przed końcem gotowania dodać pokrojony i podsmażony na oliwie por.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Dodać pokrojony kurdybanek i natkę pietruszki, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, wymieszać.