Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna na wywarze z mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. Bluszczyk kurdybanek dodaje zupie oryginalnego smaku.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5856
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 482
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5856
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 482
Składniki
Umyte żeberka włożyć do garnka, zalać zimą wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i gotować. ( Po zagotowaniu z wywaru usunąć szumowiny).
Ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kilka minut przed końcem gotowania dodać pokrojony i podsmażony na oliwie por.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Dodać pokrojony kurdybanek i natkę pietruszki, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, wymieszać.