Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z dodatkiem fasoli i mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Składniki
Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny.
Mięso umyć, zalać wodą i ugotować na pół miękko.
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w krążki, cebulę posiekać.
Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, liście laurowe, odrobinę soli i fasolę, gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.