Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z dodatkiem fasoli i mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 97
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1320
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 968
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 97
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1320
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 968
Składniki
Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny.
Mięso umyć, zalać wodą i ugotować na pół miękko.
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w krążki, cebulę posiekać.
Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, liście laurowe, odrobinę soli i fasolę, gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.