Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z dodatkiem fasoli i mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2331
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18087
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2057
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2331
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18087
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2057
Składniki
Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny.
Mięso umyć, zalać wodą i ugotować na pół miękko.
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w krążki, cebulę posiekać.
Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, liście laurowe, odrobinę soli i fasolę, gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.