Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z kluseczkami

Zupa warzywna z kluseczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 530

Dodano:

Odsłon: 743

Bardzo smaczna, szybka do przygotowanie zupa jarzynowa z pieczarkami.

Składniki

  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por mały 1 szt
  • cebula 0,5 szt
  • kalafior 0,4 szt
  • kapusta włoska 2-3 liście
  • pieczarki 10 dag
  • kostka rosołowa 1 szt
  • śmietana 30% 2-3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa warzywna z kluseczkami

Przygotowanie

  1. Obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych otworach, wsypać do garnka, wlać 1 l gorącej wody, dodać kostkę rosołową i gotować.

  2. Po 10 minutach gotowania dodać pokrojony w krążki por, posiekaną cebulę i kapustę.

  3. 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę pieczarki.

  4. Ciasto na kluski.
    Do kubeczka wbić jajko, dodać mąkę i dokładnie wymieszać

  5. Łyżką zamoczoną we wrzątku nabierać niewielkie porcje ciasta i wrzucać do gotującej się zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, połączyć ze śmietaną, posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń