Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na lekki i pożywny obiad? W takim razie zupa warzywa z makaronem będzie dla ciebie idealną propozycją. Jej przygotowanie jest banalnie proste i większość gotowania w zasadzie dzieje się sama. Oto niezawodny sposób, aby zamienić kilka prostych składników w doskonałe danie. Jeśli chcesz, aby zupa warzywna z makaronem była bardziej esencjonalna, przygotuj ją na bazie przygotowanego wcześniej rosołu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1142
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1142
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Marchewki i pietruszki obierz, następnie pokrój w półplasterki. Cebulę posiekaj drobno. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Por umyj i osusz, a następnie odkrój część białą i jasnozieloną. Przekrój wzdłuż, a następnie na niewielkie kawałki. Na dużej patelni podgrzej olej rzepakowy i dodaj wszystkie warzywa. Smaż na średnim ogniu przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Posól i popieprz.
Przełóż warzywa do dużego garnka. Wsyp też suchy makaron. Zalej dwoma litrami wody i zagotuj. Zmniejsz moc palnika do średniej i gotuj dalej.
W tym czasie przygotuj kalafiora, czyli umyj go i osusz. Podziel na małe różyczki i dodaj do warzyw z makaronem. Gotuj przez około 15 minut. Dopraw koperkiem suszonym do smaku. Opcjonalnie przed podaniem wymieszaj zupę ze śmietanką i zagotuj.