Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z quinoa

Zupa warzywna z quinoa

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 4560

Dodano:

Odsłon: 151

quinoa lub komosa ryżowa, zwana jest także świętym zbożem Inków (choć tak naprawdę nie jest zbożem), jest źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i składników mineralnych, prócz tych wszystkich zalet jest też smaczna a jej ziarenka fajnie wzbogacają smak zup

Składniki

  • marchew 1 duża
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • cebula 1 szt
  • fasolka szparagowa
  • kapusta pekińska
  • masło
  • sól, pieprz, bulion warzywny
  • komosa ryżowa 3-4 łyżki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. marchew, pietruszkę, selera i cebulę obrać, pokroić, poddusić na maśle, zalać bulionem warzywnym lub drobiowym, fasolkę obrać i pokroić, dodać do zupy, następnie dodać komosę, gotować, gdy warzywa będą prawie miękkie, dodać pokrojoną kapustę pekińską, doprawić solą i pieprzem, można posypać posiekaną natką,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń