Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa warzywna z dodatkiem sycącej białej fasoli. Mnóstwo warzyw i rewelacyjny smak!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37695
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3681
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 35
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37695
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3681
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz cebulę obieramy i kroimy. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki lub przeciskamy. Paprykę kroimy w paski. Selera naciowego obieramy z łyka (najmłodszych łodyg najczęściej nie trzeba obierać, ale starsze miewają twarde włókna), kroimy. Do gotującego się bulionu (ja użyłam drobiowego) dodajemy ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek, paprykę, selera, pomidory oraz przyprawy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu dodajemy fasolę. Fasolę można odcedzić i przepłukać. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu doprawiamy do smaku.