Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa warzywna z dodatkiem sycącej białej fasoli. Mnóstwo warzyw i rewelacyjny smak!
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1105
Polecam.
Odsłon: 629
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1105
Polecam.
Odsłon: 629
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz cebulę obieramy i kroimy. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki lub przeciskamy. Paprykę kroimy w paski. Selera naciowego obieramy z łyka (najmłodszych łodyg najczęściej nie trzeba obierać, ale starsze miewają twarde włókna), kroimy. Do gotującego się bulionu (ja użyłam drobiowego) dodajemy ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek, paprykę, selera, pomidory oraz przyprawy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu dodajemy fasolę. Fasolę można odcedzić i przepłukać. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu doprawiamy do smaku.