Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa warzywna z dodatkiem sycącej białej fasoli. Mnóstwo warzyw i rewelacyjny smak!
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 89
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4695
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 89
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4695
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz cebulę obieramy i kroimy. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki lub przeciskamy. Paprykę kroimy w paski. Selera naciowego obieramy z łyka (najmłodszych łodyg najczęściej nie trzeba obierać, ale starsze miewają twarde włókna), kroimy. Do gotującego się bulionu (ja użyłam drobiowego) dodajemy ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek, paprykę, selera, pomidory oraz przyprawy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu dodajemy fasolę. Fasolę można odcedzić i przepłukać. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu doprawiamy do smaku.