Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Jedna z potraw kuchni węgierskiej ,która bogata jest w specyficzne zapachy i smaki.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2151
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101794
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6214
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2151
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101794
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6214
Składniki
Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty razem z wytopionym tłuszczem. Cebulę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ,aż kapusta będzie miękka. Kiełbasę kroimy w plasterki ,dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiamy do smaku słodką papryką i solą. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy ,zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy z chlebem.