Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Jedna z potraw kuchni węgierskiej ,która bogata jest w specyficzne zapachy i smaki.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2664
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 234
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 239
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2664
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 234
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 239
Składniki
Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty razem z wytopionym tłuszczem. Cebulę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ,aż kapusta będzie miękka. Kiełbasę kroimy w plasterki ,dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiamy do smaku słodką papryką i solą. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy ,zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy z chlebem.