Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Jedna z potraw kuchni węgierskiej ,która bogata jest w specyficzne zapachy i smaki.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 494
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22411
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 494
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22411
Składniki
Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty razem z wytopionym tłuszczem. Cebulę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ,aż kapusta będzie miękka. Kiełbasę kroimy w plasterki ,dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiamy do smaku słodką papryką i solą. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy ,zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy z chlebem.