Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Jedna z potraw kuchni węgierskiej ,która bogata jest w specyficzne zapachy i smaki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15570
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8792
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 652
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8300
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15570
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8792
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 652
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8300
Składniki
Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty razem z wytopionym tłuszczem. Cebulę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ,aż kapusta będzie miękka. Kiełbasę kroimy w plasterki ,dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiamy do smaku słodką papryką i solą. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy ,zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy z chlebem.