Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała rzodkiew charakteryzuje się ostrym, wyrazistym smakiem i aromatem. Ma ona w sobie więcej olejków eterycznych niż jej mniejsza kuzynka, rzodkiewka. Jest silnym antyoksydantem, obniża poziom cukru we krwi. W 100 g znajduje się zaledwie 16 kcal! Dzisiaj postanowiłem zrobić tzw. kapuśniak z młodej kapusty. Do tej pory zawsze wkrajałem ziemniaki do zupy, jednak nadszedł czas na zmiany. Troszkę kapuśniaczek „odchudziłem”, przy okazji nadając mu lekko pikantnego charakteru. Fani lekkich, wiosennych zup będą zachwyceni. <AG>
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5372
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34498
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113815
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5372
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34498
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113815
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażamy rzodkiew pokrojoną w kostkę wraz z pokrojoną marchewką i porem (piórka). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, lekko podlewamy wrzątkiem, wrzucamy liście i ziele oraz 1/3 łyżeczki soli. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie dolewamy wrzątku, dodajemy poszatkowaną kapustę, gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.