Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie,zdrowe niskokaloryczne jednogarnkowe danie.Polecam dbającym o figurę,taka zupka może być spożywana bez ograniczzeń. Boczniak z mojego balota,świeży i pachnący.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 403
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7625
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 453
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 403
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7625
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 453
Składniki
Boczniaki ,czosnek i pieczarki pokroić w paski,rzucić na rozgrzane masło i usmażyć. Dodać pierś pokrojoną na wąskie paski i smażyc około 10 min. Kapustę,natkę ,cykorię ,seler pokroić dodać do boczniaków i piersi. Wszystko chwilę poddusic. Zalać wodą ,nie robiłam na bulionie,żeby było bardziej dietetycznie. Gotować 15min. Dodać majeranek ,sól ,pieprz. Na końcu zagęścić zupę mąką gryczaną roztrzepaną w odrobinie zimnej wody. Zagotować i podawać.
Smacznego życzę!