Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie,zdrowe niskokaloryczne jednogarnkowe danie.Polecam dbającym o figurę,taka zupka może być spożywana bez ograniczzeń. Boczniak z mojego balota,świeży i pachnący.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Składniki
Boczniaki ,czosnek i pieczarki pokroić w paski,rzucić na rozgrzane masło i usmażyć. Dodać pierś pokrojoną na wąskie paski i smażyc około 10 min. Kapustę,natkę ,cykorię ,seler pokroić dodać do boczniaków i piersi. Wszystko chwilę poddusic. Zalać wodą ,nie robiłam na bulionie,żeby było bardziej dietetycznie. Gotować 15min. Dodać majeranek ,sól ,pieprz. Na końcu zagęścić zupę mąką gryczaną roztrzepaną w odrobinie zimnej wody. Zagotować i podawać.
Smacznego życzę!