Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zwykle, gdy zbliża się sezon na botwinkę, to musimy przynajmniej kilka razy zjeść zupę. Liście są niesamowicie smaczne i delikatne, nadają się do sałatek i surówek.
Żeberka gotujemy z liściem laurowym i ½ łyżeczki soli, do miękkości mięsa (od zimnej wody - ok. 1,5 l ). Następnie wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i kroimy w kostkę.
Do wywaru dodajemy, czosnek, pokrojoną w talarki marchew, starte na dużych oczkach pietruszkę i seler oraz obrane i pokrojone z botwinki, buraczki. Gotujemy przez kwadrans, po czym wrzucamy pokrojone liście botwiny wraz z łodygami. Gotujemy kolejny kwadrans. Mieszamy z posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Podajemy z ugotowanymi osobno ziemniakami i śmietaną.
Pyszna, zdrowa i sycąca zupa ze świeżych warzyw.
Odsłon: 11483
Krupnik zawsze będzie dla mnie zupą domową, babciną, jedząc którą uszy się tr...
Odsłon: 31176
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1625
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17446
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 397
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1625
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17446
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 397
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Składniki
Żeberka gotujemy z liściem laurowym i ½ łyżeczki soli, do miękkości mięsa (od zimnej wody - ok. 1,5 l ). Następnie wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i kroimy w kostkę. Do wywaru dodajemy, czosnek, pokrojoną w talarki marchew, starte na dużych oczkach pietruszkę i seler oraz obrane i pokrojone z botwinki, buraczki. Gotujemy przez kwadrans, po czym wrzucamy pokrojone liście botwiny wraz z łodygami. Gotujemy kolejny kwadrans. Mieszamy z posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi osobno ziemniakami i śmietaną.
Przepisy Zupy
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupy
Zupa krem z pieczonej papryki
Zupy
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
botwinka z jajkiem w koszulce
Mimo, że co roku robię botwinkę w słoikach, żeby cieszyć się jej smakiem jesi...
Odsłon: 118
Zupa krem z pieczonej papryki
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 129