Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zwykle, gdy zbliża się sezon na botwinkę, to musimy przynajmniej kilka razy zjeść zupę. Liście są niesamowicie smaczne i delikatne, nadają się do sałatek i surówek.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3009
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 263
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3009
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 263
Składniki
Żeberka gotujemy z liściem laurowym i ½ łyżeczki soli, do miękkości mięsa (od zimnej wody - ok. 1,5 l ). Następnie wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i kroimy w kostkę. Do wywaru dodajemy, czosnek, pokrojoną w talarki marchew, starte na dużych oczkach pietruszkę i seler oraz obrane i pokrojone z botwinki, buraczki. Gotujemy przez kwadrans, po czym wrzucamy pokrojone liście botwiny wraz z łodygami. Gotujemy kolejny kwadrans. Mieszamy z posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi osobno ziemniakami i śmietaną.