Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita wiosenna zupa z botwinką. Zamiast śmietany proponujemy do zabielenia zupy użyć mleczka kokosowego. Gwarantujemy, że będziecie zachwyceni smakiem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2515
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2515
Składniki
Marchewkę, czosnek i cebulę pokrój na plastry. Ziemniaki w kostkę.
Botwinę i buraki dokładnie umyj i osusz. Liście i łodygi posiekaj nie mniejsze kawałki. Buraki obierz i pokrój na części.
Masło klarowane rozpuść w dużym garnku. Dodaj cebulę i czosnek, podsmażaj przez chwilę. Następnie dorzuć ziemniaki, marchewkę oraz buraki. Całość smaż jeszcze przez chwilę. Po kilku minutach zalej wywarem.
Wszystko gotuj przez około 15 minut bez przykrycia. Po tym czasie dorzuć liście oraz łodygi i trzymaj na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Pod sam koniec dopraw solą i pieprzem, wlej mleczko kokosowe i dodaj sok z cytryny. Całość dokładnie zamieszaj.
Botwinka najlepiej będzie smakować podana z jajkiem ugotowanym na twardo. Przed zaserwowaniem zupę udekoruj koperkiem.