Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita wiosenna zupa z botwinką. Zamiast śmietany proponujemy do zabielenia zupy użyć mleczka kokosowego. Gwarantujemy, że będziecie zachwyceni smakiem.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4145
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1122
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4145
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1122
Składniki
Marchewkę, czosnek i cebulę pokrój na plastry. Ziemniaki w kostkę.
Botwinę i buraki dokładnie umyj i osusz. Liście i łodygi posiekaj nie mniejsze kawałki. Buraki obierz i pokrój na części.
Masło klarowane rozpuść w dużym garnku. Dodaj cebulę i czosnek, podsmażaj przez chwilę. Następnie dorzuć ziemniaki, marchewkę oraz buraki. Całość smaż jeszcze przez chwilę. Po kilku minutach zalej wywarem.
Wszystko gotuj przez około 15 minut bez przykrycia. Po tym czasie dorzuć liście oraz łodygi i trzymaj na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Pod sam koniec dopraw solą i pieprzem, wlej mleczko kokosowe i dodaj sok z cytryny. Całość dokładnie zamieszaj.
Botwinka najlepiej będzie smakować podana z jajkiem ugotowanym na twardo. Przed zaserwowaniem zupę udekoruj koperkiem.