Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tę można ugotować na samych warzywach lub na wywarze mięsnym. Jest to smaczna alternatywa dla klasycznej zupy jarzynowej.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać rozgnieciony czosnek. Podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera. Dodać podzielonego na różyczki brokuł. Warzywa zalać 2 litrami wody lub bulionu. Dodać listek laurowy i ziele angielskie, zamieszać i gotować przez 15 minut. Śmietanę najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy i dodać do garnka. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę podać z posiekaną cebulką dymką i natką.