Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tę można ugotować na samych warzywach lub na wywarze mięsnym. Jest to smaczna alternatywa dla klasycznej zupy jarzynowej.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52010
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 119
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52010
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 119
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać rozgnieciony czosnek. Podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera. Dodać podzielonego na różyczki brokuł. Warzywa zalać 2 litrami wody lub bulionu. Dodać listek laurowy i ziele angielskie, zamieszać i gotować przez 15 minut. Śmietanę najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy i dodać do garnka. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę podać z posiekaną cebulką dymką i natką.