Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tę można ugotować na samych warzywach lub na wywarze mięsnym. Jest to smaczna alternatywa dla klasycznej zupy jarzynowej.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać rozgnieciony czosnek. Podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera. Dodać podzielonego na różyczki brokuł. Warzywa zalać 2 litrami wody lub bulionu. Dodać listek laurowy i ziele angielskie, zamieszać i gotować przez 15 minut. Śmietanę najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy i dodać do garnka. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę podać z posiekaną cebulką dymką i natką.