Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tę można ugotować na samych warzywach lub na wywarze mięsnym. Jest to smaczna alternatywa dla klasycznej zupy jarzynowej.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1752
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 157
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 545
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1752
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 157
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 545
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać rozgnieciony czosnek. Podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera. Dodać podzielonego na różyczki brokuł. Warzywa zalać 2 litrami wody lub bulionu. Dodać listek laurowy i ziele angielskie, zamieszać i gotować przez 15 minut. Śmietanę najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy i dodać do garnka. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę podać z posiekaną cebulką dymką i natką.