Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa to ciekawe połączenie smaków i zapachów, jest smaczna i pożywna. Zasmakuje wszystkim. Można podać ją samą lub z grzankami.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 95
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 95
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
W garnku rozgrzewamy oliwę i do dajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, podzielone na różyczki brokuły, szpinak i bulion. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy przez 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przyprawy i pokruszona Gorgonzolę. Jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i mieszamy, aż ser się całkowicie rozpuści. Serwujemy z grzankami, chlebem lub orzeszkami pinii. Zupa bardzo dobrze smakuje również na drugi dzień, ale to wypróbowałam tylko raz, bo zazwyczaj znika cała od razu :)