Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa to ciekawe połączenie smaków i zapachów, jest smaczna i pożywna. Zasmakuje wszystkim. Można podać ją samą lub z grzankami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
W garnku rozgrzewamy oliwę i do dajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, podzielone na różyczki brokuły, szpinak i bulion. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy przez 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przyprawy i pokruszona Gorgonzolę. Jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i mieszamy, aż ser się całkowicie rozpuści. Serwujemy z grzankami, chlebem lub orzeszkami pinii. Zupa bardzo dobrze smakuje również na drugi dzień, ale to wypróbowałam tylko raz, bo zazwyczaj znika cała od razu :)