Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Październik ! Zatem brukselka, to oczywiste. Proponuję taką wersję.
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 18
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 173
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 263
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 18
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 173
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 263
Składniki
W garnku na maśle i oliwie zeszkliłem pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałem obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Smażyłem, ciągle mieszając przez ok. 5 minut, wlałem gorący bulion, dodałem wędzoną kość, zagotowałem. Przykryłem, zmniejszyłem ogień, gotowałem 5 minut. Dodałem pokrojone ziemniaki oraz brukselkę ( wcześniej umytą i obraną w wierzchnich listków ), gotowałem ok. 10 minut. Odstawiłem z ognia. Dodałem posiekany koperek, zaprawioną śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem.