Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Październik ! Zatem brukselka, to oczywiste. Proponuję taką wersję.
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1475
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 79
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 131
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 378
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1475
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 79
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 131
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 378
Składniki
W garnku na maśle i oliwie zeszkliłem pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałem obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Smażyłem, ciągle mieszając przez ok. 5 minut, wlałem gorący bulion, dodałem wędzoną kość, zagotowałem. Przykryłem, zmniejszyłem ogień, gotowałem 5 minut. Dodałem pokrojone ziemniaki oraz brukselkę ( wcześniej umytą i obraną w wierzchnich listków ), gotowałem ok. 10 minut. Odstawiłem z ognia. Dodałem posiekany koperek, zaprawioną śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem.